Over Steef

Hallo, ik ben drs. Stephanie Oskarsson-Colaris, psychologe en yogadocente. Ik ben geboren in 1975, getrouwd en heb drie prachtige kinderen. In 2003 heb ik Zorgeloos Gezond opgericht en in 2022 Colaris Online.

Als moeder van drie kinderen, tieners inmiddels, weet ik maar al te goed hoe lastig het soms is om hen goed te begeleiden. En dan ook, wat is goed? Ieder kind en ieder mens is uniek en heeft andere behoeften. Hoe we ook ons best doen, soms lukt het even niet en kunnen we een steuntje in de rug gebruiken. In zo’n geval is het raadzaam om hulp van buitenaf te vragen. Dit kan bij Zorgeloos Gezond.

Al langere tijd weet ik dat mijn missie het brengen van rust en balans is. Als dit er is, is er namelijk ruimte voor ontwikkeling. Via mijn studie psychologie aan de Universiteit Leiden hoopte ik mensen te kunnen helpen hiermee. Ik merkte echter dat ik het lichamelijke aspect van de behandeling van klachten miste. Op dat moment kwam yoga op mijn pad. Ik merkte hoeveel baat ik had bij de lichaamsbewustwording die yoga met zich mee bracht. Dit maakte mij enthousiast mij daar verder in te bekwamen.

Nu ben ik dus naast psychologe ook gecertificeerd kinderyoga docente voor zowel reguliere als therapeutische yoga. Ook heb ik een driejarige Hatha-Yoga opleiding afgerond. Ik merk dat de combinatie van lichaam en geest in de begeleiding erg krachtig is. Je komt meer in balans en krijgt handvaten aangereikt waarmee je jezelf verder kunt helpen om meer zorgeloos en gezond in het leven te staan.

Met veel plezier en enthousiasme begeleid ik kinderen, jongeren en volwassenen op hun weg zodat ze meer in hun kracht komen en hun talenten tot ontwikkeling kunnen laten komen.

De laatste jaren heb ik me steeds meer gericht op de talentontwikkeling van hoogbegaafden. Als hoogbegaafde met een hoogbegaafde partner en drie hoogbegaafde kinderen leek de noodzaak daar te zijn. Ook deze begeleiding doe ik met veel plezier en enthousiasme.

Sinds onze verhuizing naar Zwitserland geef ik voornamelijk begeleiding/ coaching op afstand en heb ik e-learnings ontwikkeld.