Trainingen

Trainingen

Momenteel vinden alle trainingen individueel en op afstand plaats. Een programma op maat waarbij meerdere elementen uit verschillende trainingen samengevoegd worden is ook mogelijk. Heb je interesse, neem dan contact op om het programma vast te stellen.

Ik leer leren
Leren leren gaat niet altijd automatisch. Ook niet als je hoogbegaafd bent.

Deze training bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur. Iedere les kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen.
Leren ontspannen en leren concentreren spelen in iedere training steeds een belangrijke rol.
Elke training heeft een eigen thema.

 • Les 1: Je ontdekt je kwaliteiten, leer-voorkeuren en je eigen manier van leren
 • Les 2: Je leert omgaan met faalangst en hoe je motivatie kunt hebben en houden
 • Les 3: Je ontdekt hoe je slim kunt plannen, met tijd om kunt gaan en je werk
  makkelijk kunt organiseren
 • Les 4: Je ontdekt hoe jij je het beste kunt concentreren
 • Les 5: Je leert je hersenen optimaal gebruiken voor het onthouden van lesstof

Meer informatie over de training:  https://teaadema.nl/ik-leer-leren/training

 • groepstraining:  €185,-
 • individuele training (5 lessen van een uur): €282,50
 • inclusief het werkboek a €32,50

Mindset

Iedereen wordt geboren met een sterke wil om te leren. Sommige kinderen raken deze motivatie echter kwijt. Vaak heeft dit te maken met de mindset, de manier waarop je over jezelf denkt wat betreft jouw talent en kwaliteiten. Er zijn twee soorten mindset. Een groeimindset en een vaste mindset.

Kinderen met een groeimindset geloven dat je jezelf altijd kunt verbeteren/ ontwikkelen. Zij zijn erg gemotiveerd om te leren. Bij een tegenslag zetten zij door en proberen net zoals totdat het lukt. Ze geloven dat zij zichzelf kunnen ontwikkelen zo lang zij zich maar inzetten. Kinderen met een vaste mindset echter verliezen hun motivatie om te leren. Zij geloven dat hun talenten en kwaliteiten vaststaan. Ze kunnen iets, of ze kunnen iets niet. Ze zijn ergens goed in, of niet. Deze kinderen denken dat het niets uitmaakt wat je doet, want het is gewoon zoals het is.

In de training leren kinderen naar zichzelf te kijken om te ontdekken hoe zij over zichzelf denken. Ook leren zij hoe zij hun interne dialoog kunnen veranderen waardoor zij een groei mindset kunnen ontwikkelen.

In 7 lessen van een uur werken we samen uit het werkboek van Fixie en Growie. De training kan zowel individueel als in kleine groepjes gevolgd worden.

 • individueel: €350,-
 • groepstraining*: €195,- per persoon

 • Beelddenken

  Ik leer anders training ®

  Na onderzoek blijkt dat leerlingen met een leerachterstand of dyslexie vaak in beelden denken, niet in woorden. Daardoor wordt de lesstof niet begrepen en onthouden. Het onderwijs sluit niet aan bij alle denkwijze want de meeste mensen (±95%) leren via het gehoor. Slechts een kleine groep leert visueel. Bijles helpt onvoldoende omdat ze dan meer informatie op “foute” wijze krijgen aangeboden. Door de informatie te vertalen naar beelden, kan deze groep zich de lesstof wel eigen maken. Tijdens een korte training (4 lessen van een uur) leer je deze techniek zelf toepassen. Ideaal om vervolgens de lesstof in de klas goed te kunnen volgen.

  Direct resultaat. De leerling kan tijdens de sessie direct vertellen of deze leermethode voor hem of haar werkt. Blijf niet langer worstelen met schoolwerk. Deze leermethode is bewezen effectief. Op de site www.ikleeranders.nl staan “Verhalen uit de praktijk” van ouders en leerlingen.

  De training is bedoeld voor leerlingen die problemen hebben met:

  Taal: spellen, lezen –  Rekenen: tafels, plus en min sommen – Onthouden van informatie – Concentratie: snel afgeleid – Organisatie en/of klokkijken

Training basisschool “Ik leer anders” leert je om informatie te vertalen naar JOUW informatiesysteem: visueel. Dit kun je (in de toekomst) ook toepassen op vakken als geschiedenis, aardrijkskunde, buitenlandse talen enz.

 • inclusief werkboek: €239,-
 • losse lessen: €50,-