Materiaal

f

Gewoon ik, hoogbegaafd. Een persoonlijke zoektocht naar het begrijpen van de wereld. €20,-

Dit is ons verhaal. Een verhaal waarin wij afwijken van het gemiddelde. Op cognitief gebied. Wij zijn hoogbegaafd. Dat is soms lastig om toe te geven of om te zeggen. Op een of andere manier ligt er een smet op het woord ‘hoogbegaafd’. Dat is jammer. Want het geeft niet aan dat we meer of minder zijn dan een ander. Het geeft slechts aan dat we anders zijn en dat we soms ondersteuning nodig hebben om de wereld te begrijpen en om te slagen binnen het huidige onderwijssysteem.

Ieder van ons is ook weer anders in ons ‘anders zijn’. Dit verhaal laat dit zien. Uiteindelijk hoop ik dat mensen die zich hierin herkennen zich gezien en gesteund voelen. Daarnaast geeft het inzicht in de binnenwereld van hb kinderen en waar zij tegen aan (zouden kunnen) lopen, thuis en in het onderwijs.

klik op de afbeelding voor een fragment en de achterflap

Bestellen? Klik hier.


Oefenboek faalangst. Werkboek om faalangst te reduceren. €29,95.

Faalangst is een veel voorkomend probleem. Leerkrachten op scholen zien dagelijks wel leerlingen die er last van hebben. 

Faalangst is de spanning of angst die je ervaart in situaties waarin je beoordeeld wordt of een prestatie moet leveren. Je lichaam geeft dan allemaal signalen af, die niet zo prettig voelen. Zo kan je een droge mond krijgen, kan je hart sneller gaan kloppen en kunnen je handen gaan zweten. Dit zijn hele normale signalen die bedoeld zijn om je lichaam voor te bereiden in gevaarlijke situaties om te kunnen vechten of vluchten. In situaties echter, waarin je moet presteren en waarin geen gevaar voor je welzijn is, zijn ze niet zo handig.

Dit werkboek is bedoeld als oefenboek om zelfstandig of met hulp te oefenen om van jouw faalangst af te komen.

Bestellen? Klik hier.


Sas, Jas en Fred en de Onbekende Wereld. €19,95.

Een interactief kinderboek geschikt voor voorlezen 6+, zelf lezen 9+.

Dit ontzettend leuke boek hebben Kris en ik geschreven omdat er weinig boeken zijn waarbij de hoofdpersoon hoogbegaafd is.

We wilden kinderen leesvoer bieden waar zij herkenning konden ervaren en tegelijkertijd wilden wij handvaten bieden om bepaalde drempels te overwinnen. Daarnaast probeerden wij hen te prikkelen en hun leergierigheid aanwakkeren door hen zelf mee te laten puzzelen in het boek om het mysterie te onthullen. Ook zijn de illustraties getekend en in zwart/wit zodat kinderen de illustraties kunnen verfraaien.

Tot slot hebben we ook de app De Code R (decoder) gemaakt om hen op speelse wijze de gelegenheid te geven om verder te duiken in de cryptologie. Gratis verkrijgbaar in de App Store en Play Store.

Uitverkocht.


Klik op de afbeelding om naar de pfd te gaan.

Gratis te downloaden oefenboekje om te leren omgaan met boosheid.

Klik op de afbeelding om naar de pfd te gaan.

Gratis te downloaden oefenboekje om te leren omgaan met angst.